Ansöka om lån

By in
No comments

Att ansöka om ett lån eller en kredit är vanligt. Nästan var och varannan människa har idag någon form av lån som man betalar av. Det kan t.ex. handla om en faktura som man har delbetalning

på, en bil som man har köpt, ett bröllop som man har finansierat eller ett studentlån. Orsaken till varför man söker ett lån är väldigt individuellt. Med ett privatlån kan man t.ex. låna till precis vad man vill, medan ett företagslån riktar sig till företag som vill starta eller utveckla sin verksamhet. Ett företagslån kan även en bostadsrättsförening använda sig av, t.ex. om de vill ta hjälp av nabo.se för förvaltning av bostäder.

Nu ska vi dock prata mer om de lån som riktar sig främst till privatpersoner. Här ska du få veta mer om hur det går till att ansöka och vilka olika låneformer som finns att använda sig av!

Att ansöka

Det första du ska göra när du vill ansöka om ett lån är att jämföra! Jämför bankernas olika erbjudanden mot varandra, jämför räntor och titta på villkoren. Du vill se till så att du hittar ett så bra lån som möjligt med en riktigt låg ränta. Om du inte vill göra jobbet själv så kan du använda dig av en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra mellan olika banker.

När du har hittat en låneförmedlare som du vill använda dig av ska du se till att uppfylla kraven för t.ex. ålder, inkomst eller anställning. Läs igenom villkoren noga så är det större chans att din ansökan beviljas.

Signering

Idag går det väldigt snabbt att ansöka om ett lån. Ibland kan du till och med ha pengarna utbetalda inom loppet av 15 minuter. Signering sker i många fall med hjälp av BankID, så se till att du har ett sådant redo. När du har signerat lånelöftet har du ingått i ett avtal med banken vad gäller lånebelopp, löptid och ränta. Se till att du alltid betalar tillbaka ditt lån i tid för att förhindra att du

hamnar hos Inkasso eller Kronofogden. Ett lån som inte betalas betyder bara problem.

Olika låneformer

  • Privatlån
  • Snabblån
  • Sms-lån
  • Bil/båt-lån
  • Bolån
  • Krediter

Se till att du väljer rätt lån för ditt ändamål. Ett privatlån är väldigt uppskattat och passar i de allra flesta situationer. Här behöver du inte ha någon säkerhet och kan använda pengarna till precis

vad du vill. Ska du däremot köpa en bostad är det viktigt att du ansöker om ett bostadslån. Du kommer nämligen att behöva använda bostaden som säkerhet, om du inte har en annan säkerhet som du vill använda dig av. På internet kan du hitta massor med information om de olika låneformerna och vilka dess för- och nackdelar är.