Ekonomi för nyblivna föräldrar

By in
No comments

Perioden precis inför och efter att man får ett barn är alltid ansträngd ekonomiskt, av flera anledningar. Dels har man sannolikt förlorat en större eller mindre del av hushållets inkomst i samband med att den ena av föräldrarna är mamma- eller pappaledig, dels behöver man göra en mängd nya och dyra inköp. Förutom engångskostnader som barnvagn, spjälsäng och skötbord tillkommer de regelbundna, återkommande kostnaderna, som blöjor, barnmat och större kläder (i takt med att barnet snabbt växer ur sina bodys, byxor och tröjor). Därför är det viktigt för nyblivna föräldrar att vara ekonomiska där det går.

Ett sätt att spara in pengar när man gör alla inköp inför barnets ankomst är att handla på nätet. Förutom att priserna i webbutiker generellt är lägre, är det dessutom lättare att jämföra priserna i olika butiker, vilket gör att man kan vara säker på att man hittat den produkt man vill ha till det lägsta priset. En bra butik för småbarnsföräldrar att besöka är till exempel Elodiedetails.com, där man kan köpa allt från skötväskor, barnvagnar och inredning för barnrummet till små detaljer som nappar och haklappar.

Ett annat sätt att spara pengar är att köpa barnkläder begagnat. Fördelen med just bebiskläder är ju att barnet bara hinner använda ett plagg några enstaka gånger innan det är för litet, varför även plagg köpta i andra hand är i gott skick.