Olika typer av lån

By in
No comments

Att ansöka om lån eller krediter är idag väldigt vanligt. Det finns många olika orsaker till varför man kan vara i behov av mer pengar. I de flesta fall handlar det om att man vill göra ett större inköp, men en annan vanlig orsak är att man har fått oförutsedda utgifter som behöver kunna hanteras. Marknaden erbjuder mängder med olika typer av lån som du kan använda dig av. Lånen är specifikt framtagna för olika ändamål.

De vanligaste låneformerna

Det finns några låneformer som är vanligare än andra och som ansöks om på en daglig basis. Här nedan listar vi lån för företag såväl som privatpersoner.

Privatlån – Privatlån är den vanligaste låneformen för den som vill kunna nyttja pengarna till precis vad som helst. Här behöver du inte lämna någon säkerhet för lånet och du behöver inte heller berätta för banken vad du ska använda pengarna till.

Företagslån – Företagslån kan ge dig mer likviditet till ditt företag, t.ex. om du vill utöka verksamheten eller köpa in mer material/maskiner/produkter. Hos www.capcito.com kan du ansöka om bra och smidiga företagslån med snabb utbetalning.

Bolån – Bolån används av den som vill kunna köpa en lägenhet eller ett hus. Vid ett bolån kan du inte ansöka om det totala beloppet för bostaden och du behöver också lämna en säkerhet för lånet. Att få ett bolån beviljat kräver en mycket god kreditvärdighet av låntagaren.

Smslån – Smslån är en form av privatlån, men som har betydligt färre krav på låntagaren och där återbetalningstiden är mycket snävare. Ansöker du om ett smslån kan du använda pengarna till precis vad som helst, men oftast behöver du betala tillbaka beloppet under loppet av 30-90 dagar.