Pressad ekonomi – så får du råd med snuset

By in
No comments

Allt fler upplever att priserna på vardagliga varor som livsmedel och snus har höjts oroväckande mycket. Inflationen har bidragit till att många inte längre har råd att köpa den mat de behöver eller använda de tobaksprodukter de önskar. Genom att byta snusmärke helt eller se över din ekonomi kan du få råd med alla dina intressen igen och här berättar vi precis hur!

Det råder ingen tvekan om att mångas ekonomi har påverkats under de senaste åren, men det går att få även en mindre lön att räcka till allt som du behöver. Är du en flitig användare av nikotinprodukter kan du t.ex. välja tobaksfritt snus som är ett bra och mer hälsosamt alternativ än vanliga snusmärken. Det är dessutom betydligt mindre rinnigt och finns i många olika smaker. Du sparar inte bara pengar, utan du får till och med en produkt som är mycket bättre!

Se över dina utgifter och inkomster

Ibland kan man behöva skapa en budget för att säkerställa att pengarna kommer räcka till snus, cigaretter eller det man vill använda det till. Genom att se över dina inkomster och utgifter är det lättare för dig att lägga undan pengar till ditt intresse. Märker du att ekonomin inte går ihop kan du med fördel avsluta abonnemang och prenumerationer som inte kommer till användning. Det ger dig inte bara en bättre snusbudget, utan en bättre privatekonomi överlag.

Vad kostar snus?

Hur mycket du kommer få betala för ditt snus beror helt på vilket märke och tillverkare du vill använda. Är det tobaksfritt snus kan du räkna med cirka 300 kronor för en förpackning på tio stycken. Det är oftast dyrare att köpa styckvis än att köpa större paket,